ΠΕΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

"Ας μην ξεχνάμε ότι και η ελιά είναι ένα φρούτο, και το λάδι είναι ένας χυμός φρούτου. Και κατά κάποιο τρόπο πρέπει να δεχθούμε ότι ο κόσμος, μέσα στον οποίο ζούμε δεν είναι το άθροισμα των μικροχημικών αντιδράσεων τις οποίες μελετούμε, αλλά έχει μια γενικότερη, ευρύτερη λογική, την οποία συχνά αντικρίζουμε στην ίδια την φύση και στις διαδικασίες της εξέλιξης".

Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Δημήτρη Τριχόπουλου, στην Ακαδημία Αθηνών ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το ελαιόλαδο σαν προϊόν "μαγικό", (περιοδικό "Ελιά και Ελαιόλαδο"- τεύχος 31).

Το ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ είναι εξ' ορισμού "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ" (περιοδικό "Ελιά και Ελαιόλαδο"- τεύχος 77) Μαρία Τσιμίδου-Καθ. Χημείας του ΑΠΘ στο εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων.

Copyright 2011 www.melasoil.gr. All rights reserved.

conceived by artstudio Powered by Selector Connect