ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σήμερα, η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών, υγιών και ασθενών, χάρη στα πολύτιμα συστατικά του, που παρέχουν υγεία, ευεξία, και μακροβιότητα.
Το ελαιόλαδο είναι το πιο ωφέλιμο φυτικό έλαιο, γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες,  σκουαλένιο), μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιαταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Στην κουζίνα μας, μέσα από την καθημερινή μας διατροφή, ως ένα φάρμακο, είναι δυνατόν , μέσω αυτού και της υγιεινής  και ισορροπημένης μας διατροφής, να αποφύγουμε τις καρδιαγγειακές παθήσεις, να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας έναντι του καρκίνου, να αυξήσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας και να επιβραδύνουμε την γήρανση.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε κάθε τύπο ή /και κάθε κατηγορία ελαιολάδου, γιατί όλα τα λάδια ΔΕΝ είναι ίδια!
Η επιτυχία της συνταγής μας εξαρτάται κυρίως από την γνώση μας.

  • ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ
  • ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
  • ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΙΦΝΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
  • ΔΙΠΛΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

    ΥΛΙΚΑ

    •  
      • 2 κούπες αλεύρι
      • 3 αυγά
      • 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
      • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
      • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
      • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      • 1 κούπα μέλι
      • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
      • μισό λεμόνι για το σιρόπι
      • καρύδια χονδροκομμένα και κανέλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση .Χτυπάμε τ' αυγά με την ζάχαρη και το κονιάκ , τα αδειάζουμε στην τρύπα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί . Αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα κι έπειτα την ξαναζυμώνουμε ( ίσως χρειαστεί μισή κούπα αλεύρι ακόμα , αλλά μην την προσθέσετε αν δεν το δείτε στην πράξη ) .

    Ανοίγουμε την ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο . Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες που μπορούμε να δέσουμε φιογκάκι ή να διπλώσουμε σε όποιο σχέδιο θέλουμε . Βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει . Ρίχνουμε τις δίπλες να τηγανιστούν σε πολύ καυτό λάδι . Μόλις ροδίσουν ελαφρά τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί .

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι του μελιού διαλύοντας το μέλι με το χλιαρό νερό , μαζί με μία λεμονόκουπα , για να μην ζαχαρώσει .Περιχύνουμε τις δίπλες , που θα έχουμε στο μεταξύ τοποθετήσει σε πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα .

  • ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Bio Hellas BIO EUROPEEN AGROCERT LRQA USDA Organic COFCC bio chinese TÜV AUSTRIA HELLAS Canada Organic AGRO NATURARLAND ΠΟΠ EL 40 071 FDA ICAP ΕΛ3Π TRIP ADVISOR

Copyright 2011 www.melasoil.gr. All rights reserved.

conceived by artstudio Powered by Selector Connect