ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σήμερα, η σύγχρονη ιατρική συνεχίζει να συστήνει την ευρεία χρήση του ελαιολάδου στη διατροφή ενηλίκων και παιδιών, υγιών και ασθενών, χάρη στα πολύτιμα συστατικά του, που παρέχουν υγεία, ευεξία, και μακροβιότητα.
Το ελαιόλαδο είναι το πιο ωφέλιμο φυτικό έλαιο, γεμάτο αντιοξειδωτικές ουσίες (φλαβονοειδή, βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες,  σκουαλένιο), μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιαταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Στην κουζίνα μας, μέσα από την καθημερινή μας διατροφή, ως ένα φάρμακο, είναι δυνατόν , μέσω αυτού και της υγιεινής  και ισορροπημένης μας διατροφής, να αποφύγουμε τις καρδιαγγειακές παθήσεις, να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας έναντι του καρκίνου, να αυξήσουμε τις άμυνες του οργανισμού μας και να επιβραδύνουμε την γήρανση.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε κάθε τύπο ή /και κάθε κατηγορία ελαιολάδου, γιατί όλα τα λάδια ΔΕΝ είναι ίδια!
Η επιτυχία της συνταγής μας εξαρτάται κυρίως από την γνώση μας.

  • ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ
  • ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
  • ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΙΦΝΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

     

    Υλικά:

    •  
      • ½ κιλό ρεβίθια,
      • αποκλειστικά βρόχινο νερό
      • 2 μεγάλα κρεμμύδια
      • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      • αλάτι - πιπέρι
      • δενδρολίβανο ή φύλλο δάφνης
      • λεμόνια για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση:

    •  
      • Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον για να φουσκώσουν  .
      • Τα βράζουμε  με βρόχινο νερό  χωρίς αλάτι για 15 λεπτά . (Το βράσιμο μπορεί να γίνει και στη χύτρα ταχύτητας).
      • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι , προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια , μαζί με το νερό τους. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά της επιλογής μας  μαζί με το αλάτι  και  βράζουμε ως ότου μαλακώσουν τελείως.
      • Σ' ένα πήλινο τσουκάλι ή ταψί ή πυρέξ αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας . Αν χρειασθεί προσθέτουμε νερό , πάντα βρόχινο και τ' αφήνουμε να ψηθεί στον φούρνο για μισή ώρα σε  θερμοκρασία  180-200 βαθμούς .

    Σερβίρονται ζεστά σε βαθύ πιάτο της σούπας με λεμόνι . Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι μια πηχτή, χυλωμένη σούπα.

    Υ.Σ. Στη Σίφνο η προετοιμασία ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου και ψήνονται όλη την νύχτα σε  φούρνο με ξύλα μέσα σε ειδικό πήλινο δοχείο , το τσικάλι των ρεβιθιών . Η ρεβιθάδα αποτελεί  το κυριακάτικο μεσημεριανό κυρίως πιάτο . Συνοδεύεται πάντα από άσπρο κρασί .

  • ΔΙΠΛΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  • ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Bio Hellas BIO EUROPEEN AGROCERT LRQA USDA Organic COFCC bio chinese TÜV AUSTRIA HELLAS Canada Organic AGRO NATURARLAND ΠΟΠ EL 40 071 FDA ICAP ΕΛ3Π TRIP ADVISOR

Copyright 2011 www.melasoil.gr. All rights reserved.

conceived by artstudio Powered by Selector Connect