ΜΥΚΗΝΕΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΗΡΑΙΟ

Σημείο εκκίνησης :Μυκήνες

Επίπεδο: Εύκολο

Απόσταση : 6 χλμ μονή διαδρομή , 12 χλμ. κυκλική διαδρομή

Σημεία ενδιαφέροντος : Κρυφή Μυκηναϊκή γέφυρα , βάση αρχαίου φυλακίου , περπάτημα μέσα από ελαιώνες , μαγευτική πανοραμική θέα του Αργολικού Κόλπου και κάμπου , κρυμμένος μυκηναϊκός θολωτός τάφος , γραφικά ξωκλήσια , μυστηριακή ομορφιά του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίου Ηραίου .

Τρόποι διέλευσης : Με τα πόδια , με το ποδήλατο

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η μυκηναϊκή γέφυρα που υπάρχει στο ξεκίνημα της διαδρομής και οι μυκηναϊκοί τάφοι, ένας θολωτός κρυμμένος στην κυριολεξία μέσα στα ελαιοχώραφα και αρκετοί θαλαμοειδής που βρίσκονται κοντά στο Αρχαίο Ηραίο, αναξιοποίητοι μεν αλλά με το ειδικό βάρος των 3.000 – 3.200 χρόνων από την κατασκευή τους δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Μία βάση μικρού κτίσματος που σύμφωνα με την τοπική παράδοση ήταν μυκηναϊκό φυλάκιο απαιτεί περισσότερη έρευνα. Το Ηραίο του Άργους (ελληνικά: Ἡραῖον Ἄργους ) ήταν μέρος του μεγαλύτερου ιερού στην Αργολίδα , αφιερωμένος στην Ήρα , του οποίου το επίθετο ” Αργεία Ήρα “ εμφανίζεται στα έργα του Ομήρου .Η ίδια η Ήρα ισχυρίζεται ότι είναι η προστάτης του Άργους (Iλιάδα).Ο περιηγητής Παυσανίας , που επισκέφθηκε την περιοχή 2ου αιώνα π.Χ. , που αναφέρεται στην περιοχή ως Πρόσυμνα (Προσύμνη ).

Στο Ηραίο , ο Αγαμέμνονας επιλέχτηκε για να οδηγήσει τους Αργείους εναντίον της Τροίας , σύμφωνα με έναν μύθο που καταγράφεται από τον Δίκτυ της Κρήτης . Οι τοίχοι και τα παλαιότερα ευρήματα στην περιοχή χρονολογούνται στη γεωμετρική περίοδο , κατά την οποία γράφτηκε η Ιλιάδα . Ένας ελλαδικός οικισμός προηγήθηκε της ανάπτυξης του ιερού .

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect