ΜΥΚΗΝΕΣ-ΠΡΟΣΥΜΝΗ

Σημείο εκκίνησης: Προσύμνη ή Μυκήνες

Απόσταση: 11χλμ

Επίπεδο: Μέτρια

Τρόπος διάσχισης: Με ποδήλατο ή με τα πόδια

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Ακρόπολη Μυκηνών, πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι, εκείνο που περπάτησε ο ίδιος βασιλιάς Αγαμέμνων, Ελληνιστικός Πύργος, ρωμαϊκά λουτρά, θολωτός μυκηναϊκός τάφος.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκήνων με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης, από όπου περνούσε η συντομότερη οδός (Κοντοπορεία) που συνέδεε το Άργος με την Κόρινθο.

ΠΥΡΓΟΣ

Ο πύργος αυτός χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ. και επέβλεπε είτε τον οικισμό στα νότια είτε την Κοντοπορεία οδό. Μετέπειτα χρησιμοποιήθηκε για παραγωγή και αποθήκευση αγροτικών προϊόντων πριν καταστραφεί από πυρκαγιά στις αρχές του 7ου αιώνα μ.Χ.

ΡΩΜΑΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

Τα λουτρά πιθανότατα αποτελούσαν τμήμα εκτεταμένης αγροτικής έπαυλης με σιδηρουργείο, ελαιοτριβείο και πιθανώς χώρο λατρείας, πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η παρακείμενη μικρή εκκλησία του Αγ. Ιωάννη. Αξίζει μια επίσκεψη στην εκκλησούλα καθώς αυτή είναι σχεδόν υπόγεια και βλέπεις και ένα ψηφιδωτό. Κοντά στην εκκλησία βρίσκεται μεγάλη πέτρα, απομεινάρι πιθανώς του ελαιοτριβείου.

ΛΟΦΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Στην περιοχή του Μαστού έχουν βρεθεί ίχνη κατοίκησης ήδη από τη νεολιθική εποχή. Ο οικισμός άκμασε κατά την υστεροελλαδική περίοδο ενώ φαίνεται να ακολούθησε την παρακμή των Μυκήνων μετά την κάθοδο των Δωριέων. Αρχαιολογικά ευρήματα από το Μαστό εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ναυπλίου.

ΜΥΚΗΝΑΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ, ΘΟΛΩΤΟΣ ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect