ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Σημείο εκκίνησης: Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Απόσταση : 7  χλμ

Περίοδος επίσκεψης : Όλο το χρόνο

Σημείο τερματισμού :« Ο ΚΗΠΟΣ των ΕΛΑΙΩΝ» της "ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ"

Σύντομη περιγραφή: Η περιήγησή μας ξεκινάει μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με κατεύθυνση προς Λυγουριό . Περπατάμε πέντε (5) χιλιόμετρα μέσα από ελαιώνες σε χωματόδρομο και στη συνέχεια ένα (1) χιλιόμετρο κατάβαση στον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο . Μετά από 20 λεπτά συναντάμε στα αριστερά μας το διατηρημένο αρχαίο μονοπάτι . Μας καλωσορίζει μια επιγραφή του 3ου αιώνα π.Χ. , όπου ακριβές αντίγραφο έχει χαραχτεί στην είσοδο της ανακατασκευασμένης περιοχής και μας λέει :

« Αυτή η οδός ταξιδιώτη θα σε οδηγήσει στο ιερό του θεού της ίασης »

Περπατάμε πάνω στο φυσικό μονοπάτι , μέσα από βλάστηση και πεύκα και με τον ήχο του ρυακιού και των πουλιών να μας συνοδεύουν . Σε λίγα λεπτά πλησιάζουμε την κοίτη του ποταμού όπου το χειμώνα , το φθινόπωρο και την άνοιξη θα βρούμε νερό . Συνεχίζουμε στο μονοπάτι που ανηφορίζει και θα δούμε κατά τη διάρκειά του, αρχαίες Ερμές και τις διατηρημένες αρματοτροχιές. Στο τέλος αυτής της διαδρομής, θα βρούμε ένα μικρό γραφικό εκκλησάκι , όπου « ο Παυσανίας έχει μια ιστορία να μας πει » .

Θα περπατήσουμε συνολικά 1.800 μ. στο σημερινό διατηρητέο τμήμα αρχαίου μονοπατιού που συνέδεε το ιερό της Αρχαίας Επιδαύρου με το λιμάνι της Επιδαύρου , αλλά ήταν και η μοναδική αρχαία μυκηναϊκή οδός που ένωνε τις πόλεις του αργολικής γης με το αρχαίο λιμάνι των Κεχριών του Σαρωνικού κόλπου .

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αρχαίο μονοπάτι, διατηρημένα αποτυπώματα αρματοτροχιών, αρχαίες Ερμές, επιγραφή του 3ου αιώνα π.Χ., φυσιοδίφης διαδρομή μέσα από τη βλάστηση, ρυάκι, πλατάνια,

« Ο ΚΗΠΟΣ των ΕΛΑΙΩΝ » της "ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ" .

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect