ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Σημείο εκκίνησης: Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Απόσταση : 15 χλμ

Περίοδος επίσκεψης : Όλο το χρόνο

Σημείο τερματισμού :« Ο ΚΗΠΟΣ των ΕΛΑΙΩΝ» της "ΜΕΛΑΣ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ"

Σύντομη περιγραφή : Η περιήγησή μας ξεκινάει μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με κατεύθυνση προς Λυγουριό.

Ποδηλατούμε για πέντε (5) χιλιόμετρα μέσα από ελαιώνες σε χωματόδρομο και στη συνέχεια μπαίνουμε στον κεντρικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο και κατεβαίνουμε για περίπου ένα (1) χιλιόμετρο. Μετά από 10 λεπτά συναντάμε στα αριστερά μας το διατηρητέο αρχαίο μονοπάτι. Μας καλωσορίζει μια επιγραφή του 3ου αιώνα π.Χ., που το ακριβές αντίγραφο έχει χαραχτεί στην είσοδο της ανακατασκευασμένης περιοχής και μας λέει:

«Αυτή η οδός ταξιδιώτη θα σε οδηγήσει στο ιερό του θεού της ίασης»

Το μονοπάτι αυτό έχει συνολικό μήκος 1800 μ και ποδηλατούμε ανάμεσα στα πεύκα, βλέπουμε αρχαίες Ερμές και αρματοτροχιές . Συνεχίζοντας ποδηλατούμε έξι (6 ) χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό, με μικρή ανάβαση μέσα από ελαιώνες. Κατά τη διάρκεια των 6 χλμ. βλέπουμε μυστηριώδη ερείπια και με μια μικρή παράκαμψη βλέπουμε έναν νερόμυλο και βυζαντινή εκκλησία. Όταν φτάνουμε στο Λυγουριό μπορούμε να επισκεφθούμε την πυραμίδα του , με πανοραμική θέα της γύρω περιοχής και να δροσιστούμε στην αυλή της Αγίας Μαρίνας (4ος αι. μ.Χ. ).

Η περιήγησή μας τελειώνει με την επίσκεψη στον “ ΚΗΠΟ των ΕΛΑΙΩΝ ” , εκεί όπου ξεκουραζόμαστε και ΓΕΥΟΜΑΣΤΕ την φιλοξενία της οικογένειας ΜΕΛΑ . Με ξενάγηση , γευσιγνωσία λαδιού και μίνι μπουφέ , απολαμβάνουμε μερικές ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας , αλλά και γνώσης .

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αρχαίο μονοπάτι, διατηρημένα αποτυπώματα αρματοτροχιών, αρχαίες Ερμές, επιγραφή του 3ου αιώνα π.Χ., φυσιοδίφης διαδρομή μέσα από τη βλάστηση, πυραμίδα του Λυγουριού, μυστηριώδη ερείπια, νερόμυλος, βυζαντινή εκκλησία, « Ο ΚΗΠΟΣ των ΕΛΑΙΩΝ ».

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect