Ο ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Μόλις 90’ λεπτά από την Αθήνα, δίπλα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στο Λυγουριό, μέσα σε έναν απέραντο ελαιώνα, βρίσκονται οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της « Μελάς Ελαιουργίας Επιδαυρίας Γης ».

Επισκεφθείτε και απολαύστε έναν ξέγνοιαστο περίπατο μέσα στην φύση μαζί με μιαν επίσκεψη με ξενάγηση στους χώρους της ελαιουργίας.

Στο κτήμα ΜΕΛΑΣ γίνεται περίπατος μέσα στον βιολογικό ελαιώνα κατά περιόδους και εποχές όπου δείχνονται οι καλλιεργητικές φροντίδες των ελαιόδενδρων και συγκομιδής των καρπών της ελιάς.

Σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από το ιερό του Ασκληπιού και το διεθνούς φήμης θέατρο της Επιδαύρου, ανάμεσα στα αξιοθαύμαστα της περιοχής βυζαντινά μνημεία και μοναστήρια και τις διάσπαρτες αρχαιότητες, πλάι στο Μουσείο Φυσικής Ιστοριας και τα παραδοσιακά ταβερνάκια και στην καρδιά ενός τοπίου με ήμερο ανάγλυφο , που διακοσμούν οι ασημένιες ανταύγιες των ελαιώνων, η οικογενειακή ελαιουργία ΜΕΛΑΣ  ανοίγει τις θύρες της στους επισκέπτες και τους ταξιδεύει στα μονοπάτια του πολιτισμού και τα μυστήρια της ελιάς.


Σχολεία, επιστήμονες, παραγωγοί, σύνεδροι, εναλλακτικοί τουρίστες, κλπ μπορούν να απολαύσουν την ξενάγηση στους χώροους παραγωγής του ελαιολάδου, περίπατο στον βιολογικό ελαιώνα, εκπαιδευτική παρουσίαση με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, να γευτούν εκλεκτά εδέσματα από ελιές και λάδι, να προμηθευτούν από το πρατήριο λιανικής πώλησης της ελαιουργίας τα προϊόντα της αρεσκείας τους ..., ακόμα και καλλυντικά βασισμένα στο βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο " ΜΕΛΑΣ "  .


Η επίσκεψη διαρκεί μία περίπου ώρα και η ξενάγηση γίνεται στην ελληνική, την αγγλική  την γαλλική και την γερμανική γλώσσα.


Την περίοδο της συγκομιδής η επιχείρηαη έχει προβλέψει ειδικά για τα σχολεία , συμμετοχή των παιδιών στη συλλογή του καρπού και παραγωγή λαδιού από τις ελιές που μάζεψαν.


Το πρόγραμμα επισκέψεων λειτουργεί καθ' όλη την διάρκεια του έτους και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ομάδες των ενδιαφερομένων.

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect