Κέρασμα Ελαιόλαδου

Το καλύτερο κέρασμα σ΄ ένα λιοτρίβι είναι η λεγόμενη "ΚΑΨΑΛΑ".

Είναι το ζεστό-ψημένο στο τζάκι-ψωμί μουσκεμένο με ζεστό λάδι, ακριβώς την ίδια στιγμή που βγαίνει από τον διαχωρηστήρα.

Ένα τέτοιο κέρασμα περιμένει τον χειμερινό επισκέπτη του λιοτριβιού την περίοδο λειτουργίας του, δηλαδή από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Δίπλα στο αναμμένο τζάκι με εκλεκτό κόκκινο κρασί και καλή συντροφιά θα βρεί ο επισκέπτης λίγη ώρα ανάπαυσης ίσως και περισυλλογής, για να γαληνέψει η ψυχή του.

Στο πιάτο, η καψάλα με τριμμένη ρίγανη και μπόλικο λαδάκι, ίσως και λίγη βαρελίσια φέτα και ένα ποτήρι κόκινο κρασί, τις περισσότερες φορές γίνεται η αφορμή για να εξελιχτεί σε γλέντι και τσιμπούσι μέχρι το βράδυ.

Και φυσικά το κέρασμα δεν λείπει τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου!

Κάθε ένας που θα περάσει το κατώφλι του λιοτριβιού θα δοκιμάσει το φρέσκο φυσκό χυμό της ελιάς, το λαδάκι μας με φρέσκο χωριάτικο ψωμί κι ελίτσες, έτσι για μην ξεχνάμε ότι είμαστε Έλληνες και μάλιστα μερακλήδες.

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect