Συνταγές Γλυκού Ελιάς

"ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΛΙΑΣ"

Υλικά:
1 κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι,
1 κιλό ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη.

Εκπυρηνώνουμε τις ελιές με το ειδικό εργαλείο, όπως τα  βύσσινα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις ελιές σε βαθιά λεκάνη με κρύο νερό και τις ξεπικρίζουμε για 10 ημέρες αλλάζοντας το νερό δύο φορές την ημέρα.
Βάζουμε τις ελιές με την ζάχαρη για 24 ώρες στο ψυγείο και μετά τις βράζουμε έως ότου δέσει το γλυκό.

Μπορεί να συμπληρώσει κανείς, αν θέλει στο κενό της εκπυρηνωμένης ελιάς από ένα λευκό βρασμένο αμύγδαλο, πρίν την διαδικασία του βρασμού.
Στο τέλος βάζουμε και την γλυκόζη.

Σερβίρεται αφού κρυώσει, με τον παραδοσιακό τρόπο, είτε με ένα ποτήρι δροσερό νερό, ή/και μαζί με το καφεδάκι, ως κέρασμα!

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect