ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Η ιχνηλασιμότητα είναι ένα σύστημα αυτοματοποιημένο και ψηφιοποιημένο, όπου βασίζεται σε πληθώρα στοιχείων, που συλλέγονται και καταγράφονται σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από την συλλογή του ελαιοκάρπου στον ελαιώνα, την παραλαβή του από το ελαιοτριβείο, την αρχική ανάλυση της κάθε παρτίδας, τη διαδικασία έκθλιψης και παραγωγής, την αποθήκευση ανά ποιοτική και οργανοληπτική κατηγορία, την τυποποίηση και παραγωγή του τελικού προϊόντος, έως και την φόρτωση προς τον πελάτη, δηλαδή όλα τα δεδομένα σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας.

Κάθε παρτίδα τυποποίησης έχει έναν μοναδικό αριθμό παρτίδας, ο οποίος τυπώνεται πάνω στη συσκευασία και χρησιμοποιείται για την ιχνηλασιμότητα του προϊόντος. Μέσω ειδικού λογισμικού καταγράφονται όλα τα παραπάνω στάδια και συνδέονται με τον αριθμό LOT, που φέρει η συσκευασία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής μπορεί, εισάγοντας αυτόν τον αριθμό στο ειδικό πεδίο στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.melasoil.gr , να δει άμεσα όλα τα στοιχεία της ιχνηλασιμότητας από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Η «Ελαιουργία Μελάς», χρησιμοποιεί την μέθοδο της ιχνηλασιμότητας ως ένα εργαλείο ενημέρωσης του καταναλωτή και κατ’ επέκταση ως στοιχείο προώθησης των προϊόντων της. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ο καταναλωτής να μπορεί να διαπιστώσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει, μέσω του διαδικτύου την προέλευση, την ποιότητα και όλα τα στοιχεία παραγωγής του προϊόντος που καταναλώνει. Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμα πιο σημαντικά για τους καταναλωτές που αγοράζουν ένα premium ελαιόλαδο, καθώς οι απαιτήσεις τους από το προϊόν είναι αυξημένες και θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η υπεραξία που πληρώνουν για ένα αυθεντικό, υψηλής ποιότητας προϊόν, πιστοποιείται.

Η «Μελάς -Ελαιουργία Eπιδαυρίας Γης» - ως μέλος των Ελαιοκομικών Προϊόντων Πιστοποιημένης Ποιότητας ( Ελ 3Π ) – συμμετείχε στα προγράμματα των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων στο πλαίσιο των κανονισμών 2080/05και 867/08, απ’ όπου χρηματοδοτήθηκε και εγκατέστησε την ανάπτυξη του συστήματος καθετοποιημένης ιχνηλασιμότητας.

Bio Hellas BIO EUROPEEN AGROCERT LRQA USDA Organic COFCC bio chinese TÜV AUSTRIA HELLAS Canada Organic AGRO NATURARLAND ΠΟΠ EL 40 071 FDA ICAP ΕΛ3Π TRIP ADVISOR

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect