Ιστορία

Στην αυγή της νέας χιλιετίας του 2000 μ.Χ., το έτος 1999, η Aναστασία Φαράκου, βρέθηκε ως νύφη στο Λυγουριό Ασκληπιείου Αργολίδας, στην Οικογένεια Μελά. Παντρεύτηκε με τον Ευάγγελο Β. Μελά, βιοκαλλιεργητή και παραγωγό ελαιολάδου. Εκεί γνώρισε την περιοχή, τους ανθρώπους, την ιστορία, το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, μελέτησε γύρω σπό την καλλιέργεια της ελιάς και την επιρροή πολλών χιλιετιών, του Ιερού αυτού δένδρου, στον πολιτισμό του ανθρώπου.

Μαζί  με τον σύζυγό της καθετοποίησαν την ήδη υπάρχουσα από το 1994, επιχείρηση τυποποίησης και εμπορίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και το 2008 την μετεγκατέστησαν  σε νέα ιδιόκτητα κτήρια 1500 τ.μ., μέσα σε έναν απέραντο ελαιώνα. Έτσι μέσα στην δεκαετία, εκτός από τα τρία παιδιά τους, δημιούργησαν την οικογενειακή επιχείρηση:

" ΜΕΛΑΣ - ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΣ ΓΗΣ".

Η περιοχή, άρρηκτα δεμένη με το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και το Ιερό του Ασκληπιού πρόσφερε αφειδώλευτα γνώσεις και παραστάσεις στο ανήσυχο και ερευνητικό πνεύμα της Αναστασίας.

Αναζήτησε τον λόγο, την αιτία κατασκευής αυτού του θαυμάσιου ιερού. Δίχως μεγάλη δυσκολία βρήκε ότι ο κύριος λόγος κατασκευής ήταν η ίαση των ανθρώπων.

Το θεραπευτήριο του Ασκληπιού, ο τρόπος, τα θεραπευτικά μέσα, το ιερό, η θυσία, η ψυχαγωγία,  το θέατρο, σαν ανοιχτά βιβλία απαντούσαν στα ερωτήματα και κάλυπταν ολοένα τα κενά των ερωτημάτων της.

Οι Ασκληπιάδες είχαν την ιδιότητα ιερέως και ιατρού, παρείχαν δε ιατρική θεραπεία και ψυχοσωματική αγωγή μέσα σε ένα ωραίο φυσικό περιβάλλον, υγιεινό κλίμα, ψυχαγωγία και λατρεία.

Σε αυτόν τον ιερό  τόπο συντελείτο μια συμπαντική πληρότητα, σε κάθε έναν που εισέρχετο σε μια τέτοιου είδους μυσταγωγία.

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect