ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ

Το ελαιόλαδο συνιστά πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος . Ο Όμηρος το είχε χαρακτηρίσει ως " ο υγρός χρυσός " . Το ελαιόλαδο είναι αληθινή πηγή ομορφιάς και ζωής .

Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν το λάδι της ελιάς για την παραγωγή αρωμάτων και ειδών καλλωπισμού . Κατά την ομηρική εποχή , χρησιμοποιούσαν το λάδι αποκλειστικά για την περιποίηση του σώματος. Ο Οδυσσέας, όταν έφτασε ναυαγός στο νησί των Φαιάκων, απομάκρυνε την σκόνη από το σώμα του και μετά άλειψε το σώμα του με λάδι, που του έδωσαν οι θεραπαινίδες της μουσικής.

Ο Αριστοτέλης στην Αθηναίων Πολιτεία αναφέρει ότι οι νικητές των ιπποδρομιών έπαιρναν ως έπαθλο, λάδι.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως το λάδι εξαφανίζει τις ρυτίδες και καθυστερεί την πτώση την μαλλιών . Οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους με μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου, πριν λάβουν μέρος στους αγώνες, και το ίδιο έκαναν και οι πολεμιστές, πριν από την μάχη.

Το λάδι που χρησιμοποιούσαν ήταν άριστης ποιότητας και συχνά το αρωμάτιζαν με βότανα και αρωματικά φυτά. Η διαδικασία του καθαρισμού ήταν τελετουργική.

Όταν δεν υπήρχαν τα σαπούνια, το λάδι της ελιάς έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων.

Όταν μια οικογένεια δεν μπορούσε να παράγει ή να προμηθεύεται το ελαιόλαδο, τής ήταν αδύνατον να επιβιώσει. Από τους αρχαίους 'Ελληνες οι Ρωμαίοι έμαθαν να εκτιμούν το λάδι, ως είδος καλλωπισμού και να παράγουν αιθέρια έλαια διαφόρων ειδών.

Το λάδι, πράγματι, χάρη στα προστατευτικά λιπαρά που περιέχει , προατατεύει την επιδερμίδα από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλεί η μόλυνση του περιβάλλοντος .

Έχει αναζωογονητικές, ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό το χρησιμοποιούσαν σε πολλές κρέμες, σαπούνια και αρώματα.


ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

1. Ανακατεύουμε αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με λίγο άργιλο και πλάθουμε μείγμα.Το αλείφουμε στο πρόσωπό μας για περίπου 5-10 λεπτά.Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

2. Ανακατεύουμε νερό, χυμό λεμονιού και αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε σαν μαγιονέζα . Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο για 10 λεπτά για βαθιά ενυδάτωση.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ

Φτιάχνουμε ένα μείγμα από αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και κάνουμε ελφρύ μασάζ , πριν πάμε για ύπνο .Αφήνουμε όλο το βράδυ .

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Ανακατεύουμε ίσα μέρη από αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι . Κάνουμε μασάζ σε όλο το σώμα και ξεπλένουμε .

ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΧΕΡΙΑ

1.Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στον φούρνο μικροκυμμάτων και βουτάμε τα χέρια μας για δέκα λεπτά . 2. Ανακατεύουμε μια κουταλιά ζάχαρη με λάδι και κάνουμε μασάζ στα χέρια μας.Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ

Ανακατεύουμε το χυμό ενός λεμονιού με λίγο βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τον κρόκο ενός αυγού.Αλείφουμε το μείγμα στα μαλλιά μας και κάνουμε ελαφρύ μασάζ .

ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

Ανακατεύουμε αρίστης ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο δενδρολίβανο και κάνουμε ελαφρύ μασάζ για 5 λεπτά στις ρίζες της τρίχας.

ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ

Κάνουμε ελαφρύ μασάζ με λάδι και δενδρολίβανο .

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ

Βάζουμε τα δάχτυλά μας σε ζεστό λάδι ελιάς για 5 λεπτά.Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό .

 

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect