Επιστήμη

Η σύγχρονη Κοσμητολογία, η επιστήμη δηλαδή που ασχολείται με την ανθρώπινη ομορφιά, έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Παρέχει όλες τις γνώσεις και πληροφορίες της στην υπηρεσία της ομορφιάς συμβάλλοντας στο ορθολογικό σχεδιασμό καλλυντικών προϊόντων, που διακρίνονται από υψηλό βαθμό ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Τα σύγχρονα καλλυντικά, όταν επιλέγονται με τον ενδεδειγμένο για κάθε περίπτωση τρόπο και χρησιμοποιούνται σωστά και συστηματικά, προσφέρουν σημαντική βοήθεια τόσο στην ομορφιά όσο και στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των εξαρτημάτων του.

Μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάταξη φθορών και βλαβών του δέρματος, να προστατεύσουν το δέρμα από τους φθοροποιούς παράγοντες του περιβάλλοντος, να προάγουν και να δραστηριοποιήσουν τις φυσιολογικές του λειτουργίες, να ομαλοποιήσουν ορισμένες παρεκτροπές των λειτουργιών του (όπως π.χ. υπερβολική αφυδάτωση ή υπερβολική λιπαρότητα).

Συμβάλουν έτσι στη βελτίωση και τη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Και βέβαια επιβραδύνουν σίγουρα τη φθορά και το γήρας του δέρματος και των εξαρτημάτων του.

Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσουμε πως δεν υπάρχει καλλυντικό που να αποτελεί πανάκεια, που να κάνει θαύματα, όπως παραπλανητικά υποστηρίζουν ορισμένοι παρασκευαστές, με αποτέλεσμα να δημιουργούν απραγματοποίητες προσδοκίες στους καταναλωτές.

Τα καλλυντικά δεν είναι φάρμακα που θεραπεύουν ασθένειες, αλλά σκευάσματα που μπορούν να προλάβουν την εκδήλωση φθορών και δυσλειτουργιών.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σημαντικός παράγοντας, για να επιτευχθούν όσα υπόσχονται τα καλλυντικά και οι εταιρείες παραγωγής τους, είναι η επιλογή των σωστών προϊόντων και η σωστή χρήση τους από την αισθητικό και τον τελικό χρήστη.

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect