Χρησιμότητα

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο προερχόμενο από βιολογικές καλλιέργειες συνιστά πολύτιμο αγαθό για την υγεία της επιδερμίδας και του δέρματος.

Στην αρχαιότητα είχε χαρακτηριστεί ως " υγρός χρυσός "

Η μοναδικότητά του οφείλεται στην χημική του σύσταση.

Περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, ελαϊκό, λινελαϊκό, α-λινολενικό και αραχιδονικό.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα προστατεύουν την μεμβράνη των κυττάρων από την απώλεια του νερού μέσα από τα κύτταρα και την εισροή τοξινών .

Επίσης στους λιπαρούς τύπους δέρματος μειώνουν σημαντικά την φλεγμονή.

Η χρήση καλής ποιότητας λιπαρών, όπως  τα βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα λιπαίνει το δέρμα και διατηρεί ανέπαφα τα αντιοξειδωτικά του χαρακτηριστικά.

Σημαντική είναι και η παρουσία των τοκοφερολών, γνωστές  για την αντιοξειδωτική τους δράση.

Αποτελούν βασικά συστατικά του κολλαγόνου και της ελαστίνης, περιορίζουν την επίδραση της UVG  ακτινιβολίας στο δέρμα και βελτιώνουν την υφή του.

Επίσης εμπεριέχει σκουαλένιο, στερόλες και καροτενοειδή.

Το σκουαλένιο  κατανέμεται σε όλο  το ανθρώπινο σώμα, αλλά έχει μέγιστη συγκέντρωση στο δέρμα, όπου αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά των λιπιδίων της επιφάνειας του δέρματος.

Το σκουαλένιο προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα  από υπεροξείδωση των λιπιδίων λόγω των διαφόρων πηγών ιονίζουσας ακτινοβολίας, όπως είναι η υπεριώδης ακτινιβολία.

Τα καροτενοειδή αποτελούν αποτελεσματικούς παρεμβολείς που ανιχνεύουν τα οξειδωτικά στοιχεία που παράγονται και παίζουν σημαντικό προατατευτικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας.


Οι φυσικά ισορροπημένες ποσότητες δραστικών για το δέρμα συστατικών, που  περιέχει  το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, επιδρούν θετικά στην εύρυθμη λειτουργία της επιδερμίδας, συμμετέχοντας στις διαδικασίες του μεταβολισμού και της θρέψης στην λειτουργία ενζυμικών συστημάτων, ενώ παράλληλα αποτελούν  βασικά συστατικά των κυττάρων.

Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, το  δέρμα τονώνεται, αναζωογονείται και επανακτά την φυσική του λάμψη και ομορφιά .

Copyright 2020 www.melasoil.gr. All rights reserved.

Πολιτική για τα μπισκότα (cookies)Πολιτική Απορρήτου
conceived by artstudio Powered by Selector Connect